Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Energie volgt de aandacht

Denk je dat het leven alleen maar uit strijd en narigheid bestaat, dat je alleen maar problemen tegenkomt en dat je ze nooit zult kunnen oplossen? Dan trek je ervaringen naar je toe die dit voor je zullen bevestigen. Je leven zal uit strijd en narigheid bestaan. Je zult problemen hebben en ze niet oplossen.
Denk je daarentegen dat het leven mooi is, met alles wat zich in je leven afspeelt, dat je in alles de zonzijde kunt ontdekken en dat je een prima mens bent? Dan zul je mooie ervaringen naar je toe trekken en lekker in je vel zitten. Dit betekent ook dat er wel eens een moeilijke periode kan zijn, maar die zul je dan positief tegemoet treden met het idee dat je er altijd weer bovenop komt.

Zo zijn er mensen waarbij het lijkt alsof alles in hun leven voor de wind gaat. Dit zijn doelgerichte mensen, die weten wat ze willen en dromen durven te hebben. Maar er is nog meer…
Deze mensen zien hun einddoel in hun gedachten, verheugen zich er al op en zijn er van overtuigd dat ze dit doel zullen halen. Ze zijn dankbaar voor wat het leven hen nu al schenkt en zijn in hun hart ook al dankbaar voor dat wat nog gaat komen. Zij bijten zich niet vast in hun dromen en gaan niet over grenzen om het maar te bereiken. Zij dromen levendige beelden en zijn vol vertrouwen dat het op hun pad zal komen, dan laten zij het weer los en gaan rustig door met het leven dat zij leiden.

Het onbewuste kan géén ontkenning begrijpen.

Als ik je vraag om NIET te denken aan die bekende roze olifant, wat gebeurt er dan? Precies! Je denkt dan juist aan die roze olifant.

Als je piekert en je zorgen maakt en steeds zegt wat je NIET wilt: ‘Ik wil geen problemen meer en ik wil ook geen ruzie met de buren’, dan gebeurt het dat je juist naar je toe trekt wat je niet wilt. Je hebt vele problemen en telkens weer ruzie met de buren.
De energie volgt je aandacht.
Zeg in het leven dus wat je WEL wilt in plaats van wat je niet wilt.

Benoem je doelen positief: ‘Ik wil graag een baan waar ik me gelukkig in voel’ of ‘Ik zie mijn huis in Frankrijk helemaal voor me’. Maak het beeld helemaal compleet in je gedachten en voel de fijne gevoelens die horen bij het doel dat je bereikt. Maak het mogelijk; kijk in de vacaturekrant of ga eens op vakantie naar Frankrijk. Bijt je niet vast, laat het verder maar los in het volste vertrouwen dat je krijgt wat je wenst. Richt je gedachten op wat je wilt in het leven en de energie volgt vanzelf.