Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail
formats

Al mijn wensen vervult?

Published on november 13, 2013

“De vervulling van al onze wensen zou werkelijk een vloek zijn.”

Het is zo heerlijk om een beetje uit het raam te staren en te dromen. In de huidige tijd werken we hard om zoveel mogelijk van onze wensen te vervullen. Heb je wel eens bedacht dat elke vervulde wens een droom minder is?

Zijn je dromen vaak niet opwindender en beloftevoller dan de verwerkelijking ervan? In je dromen kun je de vreugde die je van de vervulling van je wensen verwacht tot in het oneindige groter maken. Voor je droomhuis hoef je niets te betalen. Terwijl je in de ruimte staart kun je het uiterlijk van het huis voor je halen, er kamers in maken en deze inrichten, je kunt de tuin aanleggen met alle bloemen en planten waar je van geniet. Met je droompartner zul je niet gauw ruzie krijgen en voor je droombaan hoef je niet in de file te staan. Hoe heerlijk is dat?

Uit deze dromen haal je innerlijke vreugde, het verandert daadwerkelijk iets in je gestel, waardoor je positiever naar je leven kijkt. Je put er kracht uit om met je huidige situatie te leven. En dit geeft weer energie om verandering aan te brengen als dit echt nodig is.

Het gezegde “Er moet altijd iets te wensen overblijven” is dus zo gek nog niet.  Het is fijn om een wens in vervulling te laten gaan, het is helemaal niet erg als niet al je dromen in vervulling gaan.

Eén van mijn wensen is: ik zou het heerlijk vinden om een vakantiewoning te hebben in de Provence in Zuid-Frankrijk. Ik vind dat een prachtig stukje wereld en het weer is fantastisch. Ik stel me voor dat we er vaak naar toe gaan en ik spreek dan natuurlijk vloeiend Frans, zodat ik me werkelijk thuis kan voelen in Frankrijk. En jij?

Heb jij een wens die nog niet in vervulling is gegaan? Ik nodig je uit te reageren en je wens te delen met de lezers van deze blog.

Ik ben reuze benieuwd naar de wensen die jullie hebben. Schrijf ze op en geniet volop van het droombeeld dat je hiermee met ons deelt.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

One Response

  1. Lous Folkers

    Ik heb al heel lang de droom dat ik naar China ga. Ik heb de reis al helemaal in mijn hoofd. Het geld is er en mijn vriendin wil wel met me mee. Alleen gebeurt er momenteel zo veel in mijn leven dat ik er nu niet toe kom.
    Kan ik later toch deze droom waar maken dan kan ik er misschien dubbel van genieten en dan komt er vast weer een andere droom voor in de plaats.
    Zo niet, dan blijf ik dromen van de Chinareis.
    Ik moet er niet aan denken oud te worden zonder dromen die al of niet in vervulling kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *