Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail
formats

Al mijn wensen vervult?

Published on november 13, 2013

“De vervulling van al onze wensen zou werkelijk een vloek zijn.” Het is zo heerlijk om een beetje uit het raam te staren en te dromen. In de huidige tijd werken we hard om zoveel mogelijk van onze wensen te vervullen. Heb je wel eens bedacht dat elke vervulde wens een droom minder is? Zijn je dromen vaak niet opwindender en beloftevoller dan de verwerkelijking ervan? In je dromen kun

lees verder…

 
1 Comment  comments 
formats

Woorden kunnen kwetsen

Published on augustus 7, 2013

Ik las een uitspraak van Thich Nhat Hanh in een blad die me deed denken aan een cliënt die nog veel boze gevoelens met zich meedraagt. “Als we ons volledig bewust zijn van wat we zeggen, kunnen we echt geluk brengen, terwijl achteloos spreken kan doden.”  Mijn cliënt is boos op het leven. Hij heeft fysieke problemen, geen werk meer, financiële zorgen en voelt zich onbegrepen en niet gesteund door zijn

lees verder…

 
No Comments  comments 
formats

Hoezo mindfullness???

Published on juni 9, 2013

Mindfullness: alles doen met je volledige aandacht, in het hier en nu. Zo zul je ten volle kunnen genieten van de kleine dingen en zal er rust en ontspanning in je leven zijn. Zoveel mensen hebben hier al zinnige dingen over gezegd, zoveel lezingen heb ik gevolgd, boeken gelezen en geoefend. Eckhart Tolle: de kracht van het NU. Boeddha, Osho, alle wijze mensen stimuleren me om mindfull te gaan leven.

lees verder…

 
No Comments  comments 
formats

De energie van dankbaarheid

Published on februari 17, 2013

Veel van mijn cliënten krijgen het advies om een leeg boek te kopen en dit eventueel te personaliseren door het mooi te versieren. In dit boek schrijf je elke dag vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan een nieuwe fiets zijn, maar ook iets heel kleins als het zien van het eerste madeliefje in de lente. Op elk willekeurig moment kun je dit boek pakken en erin lezen.

lees verder…

 
4 Comments  comments 
formats

Wat geeft de crisis ons?

Published on december 12, 2012

“De crisis”, je hoort het overal. Sinds de globalisering zijn problemen wereldwijd. De crisis is vervelend en neemt ons geld.  Het woord crisis is verbonden aan het woord bezuiniging. We hebben allemaal minder te besteden. Er is minder, overal minder van. Minder boodschappengeld, minder zorg voor meer geld, minder geld naar het onderwijs, alles minder. En dat klopt, veel is minder en er je kunt niet anders dan het daarmee doen.

lees verder…

 
3 Comments  comments