Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail
formats

De energie van dankbaarheid

Published on februari 17, 2013

Veel van mijn cliënten krijgen het advies om een leeg boek te kopen en dit eventueel te personaliseren door het mooi te versieren. In dit boek schrijf je elke dag vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan een nieuwe fiets zijn, maar ook iets heel kleins als het zien van het eerste madeliefje in de lente.

Op elk willekeurig moment kun je dit boek pakken en erin lezen. Positieve energie komt vanuit het boek naar je toe en je zult je direct blij en gesterkt voelen. Dankbaarheid is een hele krachtige energie, net als liefde. Het zorgt ervoor dat je je focust op de goede, fijne, blije, gezellige, positieve, gelukkig makende zaken van het leven. Je laat deze energie dan veel meer toe waardoor de negatieve energie meer naar de achtergrond verdwijnt.

In elk leven gebeuren nare dingen, ook in jouw leven. Gesteund door de positieve energie die je jezelf gunt zijn deze momenten beter te dragen en zie je veel sneller oplossingen. Geef jezelf dit kado en besteed meer aandacht aan de fijne dingen in je leven.

Lezend in één of ander blaadje kwam ik een leuke app tegen voor mensen met een smartphone; de ‘Attitudes of Gratitude Journal’ voor de smartphone. De I-phone heeft hier (helaas) een betalende variant voor. Ik heb hem zelf op mijn smartphone gezet en vul nu dagelijks in waar ik dankbaar voor ben. De lijst wordt steeds langer en ik kan soms ontroerd zijn door de dingen die ik later nog eens nalees.

Vandaag is het zondag en ik heb geschreven dat ik dankbaar ben dat ik samen met Mijn Lief zo gezellig heb ontbeten terwijl de zon naar binnen schijnt. Wat een heerlijk begin van een rustige dag.

En jij? Waar ben jij vandaag dankbaar voor? Reageer op dit bericht en deel het met ons!

Het zou fantastisch zijn als we elkaar via deze blog kunnen vertellen wat ons vandaag blij en gelukkig maakt. Zo geven we elkaar nog een extra boost positieve energie!!!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
4 Comments  comments 

4 Responses

 1. Josée

  Wat n goed initiatief, Yvette! Toen ik het vanmorgen las, dacht ik dat er best veel in mijn leven is waar ik idd dankbaar voor mag zijn. Gisteren nog met mijn lieve man een mooie wandeling gemaakt in het mooie Zuid Limburg. En wel zo’n 14 km berg op en af lekker in het voorjaarszonnetje. Dankbaar dat ik dat kan. Dat is voor velen niet vanzelfsprekend. Dankbaar dat ik kan zien, want met 2 netvliesloslatingen achter de rug en glaucoom en staar-operaties is ook dat niet vanzelfsprekend.

 2. Colette

  Vandaag ben ik dankbaar voor het feit dat ik heerlijk heb geslapen en me echt fit voel, zin had om naar een ondernemersnetwerkochtend te gaan, daar leuke mensen heb ontmoet, een binnenpretje had om een man in kleermakerszit op een gevellift alsof hij op een zwevend tapijt zat, en nu achter glas maar in het zonnetje een kopje koffie zit te drinken. Het zit ‘m vaak ook in kleine dingen!

 3. emmy

  Dankbaar voor deze eye-opener !
  Nu na 9 dagen griep ben ik dankbaar voor
  het feit dat mijn lief mijn bedbank in de zon zette.
  ik mij overgeef aan het hier en nu.
  het feit dat het “maar” griep is.
  het feit dat er 21 kinderen een lieve tekening hebben gemaakt en mij hebben laten weten
  mij te missen.
  ik dan weer merk, dat ik niet voor mezelf leef.

 4. Ineke Gerritse-Zwart

  Goedemiddag lieve mensen,

  Ik wil best delen waar ik vandaag dankbaar voor ben.
  Ik ben dankbaar voor:
  1. dat ik vanmorgen gezond wakker werd;
  2. dat ik in liefde leef met m’n man René (pas geleden al weer 25 jaar getrouwd ) en onze dochters;
  3. dat ik vanmorgen naar een plaats kon gaan waar meerdere mensen samen kwamen; we hebben samen gesproken over ‘wat is je droom?’ ‘wat is je eerste stap om die waar te maken?’
  4. de lente die zich een heeeeel klein beetje laat voelen en ruiken!
  5. dat ik morgen nog een baan heb; het lijkt zo gewoon, maar tegenwoordig toch wel bijzonder!
  Liefs van Ineke Gerritse-Zwart
  Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *