Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail
formats

Elke stommiteit leert je een beter mens te zijn

Published on september 5, 2012

Soms zijn we gemeen, soms halen we een stomme streek uit en dit kan zeer vervelende gevolgen hebben. Er was eens een cliënt bij mij die moeite had haar boosheid te beheersen. Ze reageerde gemeen en vals als ze boos was en verloor daardoor vrienden, kennissen en zelfs haar geliefde. Ze werd zich bewust van haar eigen aandeel in relaties en zat vol zelfverwijt.

Maar weet je… Je kunt je troosten met de gedachte dat maar weinig mensen altijd liefdevol en aangenaam gezelschap zijn. Je kunt dat wat je in jouw ogen verkeerd hebt gedaan ook gebruiken om bewuster te gaan leven. Je bent hier op aarde om jezelf te ontwikkelen, om al die negatieve emoties om te zetten in iets positiefs, in innerlijke kracht.

Ieder mens heeft de mogelijkheid te leren en een beter mens te worden, want ieder mens heeft diep van binnen een kern van goedheid en liefde. De bron waaruit hij of zij kan putten.

Heb jij iets gedaan wat je dwars zit? Is het je gelukt hier anders mee om te gaan? Deel je ervaring op dit blog en vertel erover. Zo kunnen we elkaar verder helpen in onze bewustwording en tegelijk een ander een hart onder de riem steken …

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

One Response

  1. margreet

    Ik herken veel uit het verhaal. Ik weet dat mijn relatie echt niet alleen door mijn toedoen is gestrand, maar ik zit wel vol zelfverwijten. Onmacht heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik vaak gemeen en boos reageer. Ik hoop binnenkort meer te mogen leren, hoe ermee om te gaan en hoe anders te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *