Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail
formats

Hoezo mindfullness???

Published on juni 9, 2013

Mindfullness: alles doen met je volledige aandacht, in het hier en nu. Zo zul je ten volle kunnen genieten van de kleine dingen en zal er rust en ontspanning in je leven zijn. Zoveel mensen hebben hier al zinnige dingen over gezegd, zoveel lezingen heb ik gevolgd, boeken gelezen en geoefend. Eckhart Tolle: de kracht van het NU. Boeddha, Osho, alle wijze mensen stimuleren me om mindfull te gaan leven.

En ik wil zo graag zo veel; ik wil dit bereiken en dat graag meemaken. Ik vind alles leuk en zou graag daar eens naar toe gaan. Een rijk en vol leven, ik werk en ik heb een praktijk, ik heb vele hobby’s en blijf studeren. Mezelf ontwikkelen en mensen ontmoeten, ik wil het allemaal. En dan opeens…

… is het te veel.

Het lukt niet meer te ontspannen. Ik ben moe en heb de hele dag het gevoel dat ik nog zoveel moet. Ik verlang naar vakantie, ver weg zodat ik niet bereikbaar ben en niets meer hoef. Uitgeput stort ik ’s avonds op de bank neer met het gevoel dat ik eigenlijk nog even dit en ook nog wel tijd kan maken voor dat en… en… en…

Hoezo mindfullness???

Wie herkent dit niet? Meegesleurd worden door de gebeurtenissen in het leven, je ideeën over wat je allemaal wilt bereiken en een vol leven te hebben. Dat is de laatste tijd niet helemaal gelukt, besef ik me. Spiritueel in het leven staan? Ik doe mijn best.  mindfull? Tja, niet echt. Wat nou, echt niet!

Dus pas op de plaats gemaakt en mijn drukke bezigheden een halt toe geroepen. Diep adem gehaald, het woord ‘moeten’ geschrapt. En na een ontspannende zucht opnieuw begonnen door te genieten van datzelfde moment: “Zucht…hè hè, even nietssssss”. Genieten van dit moment van inzicht en genieten dat ik de rust kan vinden om het nogmaals te proberen om wat mindfuller te leven.

En jij? Ervaar jij, net als ik, dat over mindfullness lezen en leren heel wat anders is dan het daadwerkelijk toe te passen in de drukte van alledag? Ik nodig je uit op deze blog te reageren en zo te leren met elkaar. Ik heb behoefte aan tips en suggesties die jij misschien al hebt gevonden en geprobeerd. Zullen we die met ons allen delen?

Laten we samen genieten van dit moment, te beginnen met een diepe, ontspannende zucht…

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *