Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Meer over chakra’s

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zien er uit als een soort energetische trechters die op bepaalde punten van ons lichaam af stralen. Zij draaien rond als een wiel (chakra betekent ‘wiel’ in Sanskriet).
Via deze energiecentra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Het hartchakra bijvoorbeeld voorziet onder meer het hart van energie, heeft invloed op onze ademhaling en is het centrum van onze universele liefde en ons gevoel van harmonie en samenwerken.

De stuitchakra en de kruinchakra – de laagste en de hoogste chakra in het lichaam – zijn de enige energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden respectievelijk naar boven wijst. Alle andere chakra’s bestaan uit twee delen en staan dwars op het lichaam. De voorkant van het lichaam vertegenwoordigt de gevoelskant, de achterkant de wilskant.

Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. Helaas is dit meestal niet zo. Allerlei omstandigheden in het dagelijks leven beïnvloeden de stand en de doorstroming van de chakra’s. Er kunnen blokkades in de energie ontstaan en om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief. Er zijn diverse technieken om de werking van de chakra’s weer in evenwicht te brengen.

Lees meer over je aura …