Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Meer over je aura

In de spiritualiteit wordt gesproken over de aura van de mens en de chakra’s. Maar hoe ziet de aura van een mens er eigenlijk uit en wat zijn chakra’s?

Wat is je aura?

De aura is een energieveld dat elk levend organisme omhult, het is ons energetisch lichaam. De aura kent zeven lagen, deze corresponderen met zeven chakra’s van de mens. De eerste laag ligt het dichtst bij het lichaam. De laag die correspondeert met het zevende chakra is het grootst en straalt het verst van het lichaam af.

Het werkelijk zien van een aura is slechts voor enkelen weggelegd, zij zien dan vaak allerlei kleuren en de vorm van de aura. De kleuren die waargenomen worden verschillen van persoon tot persoon en van moment tot moment. De kleuren van je aura zijn namelijk afhankelijk van je persoonlijkheid en je emotionele toestand van dat moment. Als je emoties veranderen, verandert ook de kleur van je aura.
Iedereen kan leren de aura te bekijken door gebruik te maken van de innerlijke zintuigen, dit levert veel informatie op, net als bij het werkelijk zien van de aura. Tijdens de auralezing geef ik je een beschrijving van de energieën van je aura. Zo kun je dingen over jezelf leren, waar je je mogelijk nog niet van bewust bent. Je leert jezelf vanuit een ander perspectief bekijken.

Functie van de aura

De aura kan gezien worden als het verlengde van ons fysieke lichaam. Ons aura beschermt ons tegen energieën van buitenaf.
Daarnaast worden in ons aura gebeurtenissen en emoties opgeslagen die niet verwerkt zijn. Als dit ‘negatieve’ emoties zijn (pijn, woede, haat, angst, enz.) dan kan dit leiden tot een verstoring van de energiestromen in de aura. Als gevolg hiervan kan het aura vervormen, van kleur veranderen en zelfs fysieke klachten veroorzaken.

Lees meer over chakra’s …