Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Focussen

“De signalen van je lichaam, altijd bij de hand.”

Alles wat er in je leven speelt is voelbaar ergens in je lichaam. Als je je aandacht naar binnen richt kun je voelen wáár in je lichaam een vraagstuk of probleem zich bevindt.

Je wordt je bewust van een spanning ergens, een vol gevoel of een andere sensatie. Dit kunnen dingen zijn die je bezig houden of een probleem waar je mee worstelt. De gevoelens die daarbij horen nemen je zodanig in beslag dat je een oplossing niet duidelijk kunt krijgen. De gevoelens en vastlopende gedachten zorgen ervoor dat er geen ruimte is voor nieuwe invallen.

Heb je een vraag, richt dan je aandacht op die plek in je lichaam waarvan je voelt dat die bij de vraag hoort. Je focust je als het ware op wat je lichaam je vertelt en alle bijzaken verdwijnen naar de achtergrond.

Met focussen voel je diep in je lichaam wat je anders zou kunnen doen en hierdoor ontstaat er een kleine verschuiving in je lichaamsenergie. Dit wordt na enige tijd, soms zelfs direct, opgevolgd door een verschuiving in je denken. Er komt ruimte voor nieuwe gedachten en je kunt weer verder.

Focussen is een simpele, zachte en zeer effectieve techniek.