Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Kernintegratie

Kernintegratie gaat uit van de quantum fysica en de energetische psychologie. Daarnaast zijn aspecten uit allerlei spirituele inspiratiebronnen toegevoegd, zoals: hypnotherapie, NLP (Neuro linguïstisch programmeren), NEI (Neuro emotionele integratie), TFT (Thougt  field therapy), E.F.T. (emotional freedom techniques), enz.

Bij de kernintegratie gaan we ervan uit dat in essentie alles energie is. Alles is met alles verbonden,  onafhankelijk van tijd en ruimte. Het kost even moeite om dit idee te begrijpen; in de film ‘What the bleep do we know’ proberen wetenschappers deze theorie uit te leggen.

Vanuit kernintegratie bekeken worden problemen veroorzaakt doordat het doorstromen van de energie is geblokkeerd, waardoor de klachten ontstaan. Deze klachten kunnen zich op allerlei gebieden manifesteren: gedachten, emoties, lichamelijk, geestelijk, of in de energie op subtieler niveau. Een cliënt kan over elke klacht het bijbehorende verhaal vertellen, maar de spiritueeltherapeut is bij kernintegratie vooral op zoek naar de knopen in de energie.

Gebruik makend van de energiestromen in jou en het idee dat alle kennis in je aanwezig is, wordt er contact gemaakt met je onbewuste. We stellen vast waar het probleem zich in de energie bevindt, wat de belemmeringen zijn en hoe je deze zelf op kunt lossen.
De methodes die we kunnen gebruiken om de belemmeringen op te zoeken zijn: de spiertest, een biotensor of andere energiegevoelige instrumenten.

Als alles, wat een belemmerende invloed heeft op jouw gewenste situatie, in kaart is gebracht, help ik je om met één krachtige mentale focus (gedachtekracht) positieve energie op de kern van je hele wezen te integreren. Hierdoor verdwijnen de storingen en wordt de harmonie hersteld.

Bij een sterke emotionele lading kan ik gebruik maken van andere energetische methodes om deze lading te verminderen of te verwijderen. Bijvoorbeeld het stimuleren van diverse meridiaanpunten en de Optimah Maximah therapie.