Praktijk voor coaching en spiritueeltherapie

E-mail

Wat is ‘therapeutic healing of the energetic body’?

‘Therapeutic healing of the energetic body’ is een Engelse naam voor een al heel oude vorm van helen uit de Oosterse geneeskunst. De Oosterse geneeskunst bestaat 3.000 jaar. De Westerse geneeskunst bestaat ca. 600 jaar. Beide kunnen elkaar goed aanvullen en integratie is het streven van de spiritueeltherapeut.

Om ons heen zit een energieveld; de aura. Deze aura is verbonden met ons fysieke lichaam en beide hebben invloed op elkaar. Tijdens een ‘therapeutic healing’ tast de spiritueeltherapeut de aura af met de handen en reinigt deze van allerlei invloeden die er in het leven hebben plaatsgevonden. Een teveel aan energie op bepaalde plekken wordt beter verdeeld. Een tekort aan energie wordt aangevuld. Tijdens deze behandeling wordt ook het immuunsysteem gereinigd en versterkt. De chakra’s (specifieke plekken in het lichaam waar de energie meer geconcentreerd is) worden gereinigd. Ook hier worden blokkades en/of tekorten behandeld. Na een ‘therapeutic healing’ is de energie rondom het lichaam meer in balans en opgeschoond. De aura is meer in harmonie.

Kleine lichamelijke klachten kunnen worden verholpen doordat het zelfgenezingsproces van het lichaam wordt ondersteund. De spiritueeltherapeut vertelt je in het nagesprek de bevindingen die tijdens de ‘therapeutic healing’ zijn gedaan en de betekenis in jouw leven hiervan. Hetgeen gevoeld wordt in je energie heeft een directe verbinding met hoe je in het leven staat en waar je in je ontwikkeling nog extra aandacht aan kunt besteden. Tijdens de ‘therapeutic healing’ maakt de spiritueeltherapeut zo nodig gebruik van drukpunten uit de Chinese Energetica. Bij klachten die langer aanwezig zijn is het vaak nodig om meerdere behandelingen te ontvangen.

De spiritueeltherapeut behandelt geen ziektes. Zo nodig zul je doorverwezen worden naar een huisarts. Bij de intake wordt gevraagd of je onder behandeling bent van een huisarts of specialist, zodat daar in de behandeling rekening mee gehouden kan worden. ‘Therapeutic healing of the energetic body’ is een goede ondersteuning van de Westerse geneeskunst, integratie is het streven.

Een behandeling duurt ca. een uur. Je ligt gekleed op een behandeltafel, zonder schoeisel. We zorgen eerst dat je comfortabel ligt en daarna mag je in alle rust ontspannen terwijl de behandeling plaats vindt.
Na een ‘therapeutic healing of the energetic body’ is de energie rondom het lichaam opgeschoond en meer in balans. De aura en de chakra’s zijn meer in harmonie. Je conditie-aura is versterkt. En dit zul je waarschijnlijk voelen!

Lees meer over de meridianen en EHBO-punten …